Last update:  2023-09-14
Authentic Hongaars
Makelaardij en Aannemersbedrijf
 

Print

Johan en Erna

We weten het nu zeker: in Hongarije willen we later definitief wonen!

'Hongarije, hoe kom je nu op dat idee?' Dit is meestal de eerste vraag die aan ons wordt gesteld wanneer we anderen vertellen over onze prachtige plek in Hongarije. Soms echter gaat het niet over ideeën, maar overkomt je gewoon iets. Dit was zo’n situatie: af en toe zoekend op het internet naar een vakantiehuis, aanvankelijk zoals al snel bleek in voor ons onbetaalbaar Frankrijk, kwamen we al googlelend bij toeval op de website van makelaardij-bouwbedrijf ‘Authentic Hongaars’. We werden smoorverliefd op één van de aangeboden huizen, het sfeervolle Kulák Ház, in Tiszaszentimre, een prachtig dorpje in de omgeving van het Tiszameer, en besloten het te kopen. Met de deskundige begeleiding van onze makelaar overwonnen we de taalbarričre, konden we alles goed regelen m.b.t. de koop en de verbouwing van het huis en vonden we steeds meer de weg in ons nieuwe voorlopig nog deeltijd-vaderland.

Inmiddels spreken we een bescheiden woordje Hongaars, kennen de lekkerste Hongaarse gerechten, zijn uit de thermaalbaden niet meer weg te slaan voor sluitingstijd, weten hoe leuk Hongaarse dansen zijn en varen graag op het Tiszameer. Ook hebben we fijne buren getroffen met wie we, beurtelings wanhopig bladerend in de woordenboeken en genietend van pálinka, huiswijn en gebraden kip, al menige gezellige avond doorbrachten. Vrienden en familie uit Nederland kiezen ook telkens weer voor een vakantie bij ons in Hongarije.

We weten het nu zeker: in Hongarije willen we later definitief wonen! Voor de rust en de ruimte, het gevoel terug in de tijd te gaan, en om ver weg van alle Hollandse hectiek op een heel andere manier te werken en te leven op het platteland.

Hongarije was het land waarvan we niks wisten, de taal niet spraken, nooit over hadden nagedacht. Hoe kon het toch dat we daar belandden? Geen wonder dat iedereen verbaasd was, maar wijzelf uiteindelijk nog het meest.
Wat Hongarije ons vooral keer-op-keer weer biedt: een frisse kijk op de dingen en een waardevolle wijde blik, zowel letterlijk als figuurlijk!

BACK


Vorige ◁ | ▷ Volgende