Last update:  2023-09-14
Authentic Hongaars
Makelaardij en Aannemersbedrijf
 

Omgeving en werkterreinOp zoek naar een huis in Hongarije is spannend. Als je op de sites van de makelaars kijkt moet een huis je eerst aanspreken en dan ga je verder kijken. Maar ook belangrijk is natuurlijk de omgeving waar het huis staat. Eigenlijk maakt het niet uit of het huis gekocht word voor permanente bewoning of als vakantiewoning, het is gewoon leuk om water in de buurt te hebben, leuke steden om te bezichtigen en te winkelen, bos en bergen voor wandelingen.
Dan last but not least zou het fijn zijn om niet te veel km te rijden over kleine weggetjes om bij uw huis te komen, dus niet te ver van de snelweg is een enorm voordeel

Met al deze overdenken - waar een huis te kopen - zijn wij zelf in het Tisza gebied terecht gekomen.

Het Tisza meer is één van de aantrekkelijkste meren van Hongarije, een soort Biesbosch van Hongarije, waar je in de verschillende plaatsjes rond het meer kunt zwemmen, zonnen, kanoën, watersporten en niet te vergeten vissen. Enorm populair is het vissen vanaf de tientallen eilandjes in het meer en thuiskomen met een meerval van meer dan een meter. Voor meer informatie over de Tisza klik hier.

Klik voor een vergrotingEen ander aantrekkelijk iets zijn bergen. Net boven het Tiszameer hebben we het Bükk gebergte, met prachtige routes en verschillende grotten en de mooie verborgen dorpjes. Voor meer informatie over et Bükk gebergte klik hier

Mooie steden en dorpjes maken de omgeving extra interessant. Hier laten we u de dorpen zien waar we werken, en natuurlijk de mooie stad Eger die bij een reis door Hongarije niet gemist kan worden. Eger staat bekent om z'n geweldige wijnen zoals bv het stieren bloed. Vele wijnkelders kunnen bezocht worden en wijn kan er geproefd worden met een zigeuner muziekje op de achtergrond. De schilderachtige stad heeft een enorme geschiedenis en is een lust om te zien en te winkelen. Op de weg naar Eger komt u door verschillende prachtige Anton Piek achtige dorpjes. Erg leuk om mooie foto's te maken van het traditionele Hongaarse dorps leven. Voor meer informatie klik hier voor:

Eger Szentistván Mezőkövesd Poroszló Sarud Tiszaderzs Tiszaigar Tiszaörs Tiszaszentimre Tiszaszőlős

Wat is er nog meer? Iets unieks zijn de vele Thermale baden in de omgeving van het Tiszameer en het Bükkgebergte. Vele Thermale bronnen zijn geboord en de meest prachtige baden zijn gebouwd (sommige oude baden in Turkse stijl) en uitgebreid met massages, en verschillende therapieën etc. Een geweldig programma ook voor regenachtige dagen. 
Voor meer informatie over de  thermale baden klik hier.

Een van de dingen die mij persoonlijk erg aanspreekt is de Hongaarse Puszta. Tussen het Tiszameer en Het Bükk gebergte ligt de Hongaarse Puszta. Een enorme mysterieuze vlakte met meren partijen, een prachtig natuurgebied waar nog veel wildsoorten voorkomen, hier en daar een ganzen farm, Hortobagy als centrum en een manege en tours over de puszta, om kennis te maken met het leven op de grote laagvlakte van Hongarije. Voor meer informatie over de Puszta klik hier.

Zoals u ziet, dit gebied gelegen aan de M3 snelweg is een verademing, heerlijk klimaat, u kunt rust maar ook de gezelligheid vinden en wat de huizen betreft nog zeer aantrekkelijke prijzen. Op de kaart hierboven ziet u met rood aangemerkt waar we verschillende projecten aanbieden. We zien u graag verschijnen en zullen u geheel vrijblijvend verschillende projecten laten zien.

Viszontlátásra in het Tiszagebied.
tiszato

Tisza

Bükk

poesta

Poesta

eger

Eger

pict02

Szentistván

Mezőkövesd

Poroszló

Sarud

Tiszaderzs

Tiszaigar

Tiszaörs

Tiszaszentimre

Tiszaszőlős