Last update:  2023-09-14
Authentic Hongaars
Makelaardij en Aannemersbedrijf

Artikelen

Mezőkövesd Klik voor een vergroting


cimer

Het centraal gelegen Mezökövesd is beroemd om veel dingen. In de 15 e eeuw wordt de stad reeds genoemd en in 1464 werd hij door koning Matyas als stad gekroond.
Twee eeuwen daarvoor echter, waren er reeds bewoners. Het stadje is een van de drie Matyo-steden. De andere twe zijn Tard en Szentistván. De Matyoos vormen een aparte groep binnen de Hongaarse bevolking en worden gekenmerkt door hun sterke tradities.
Hun prachtiege schilder- en borduurwerk zijn wijd en zijd beroemd. De zogeheten 'Zomer van Matyo-land' is een jaarlijks terugkerende traditie en omvat tal van evenementen. Absolute hoogtepunten daarbinnen zijn zeker het volksdansfestival en de optredens van blaasorkesten en majorette korpsen. Momenteel wonen er zo'n 18.500 bewoners in Mezökövesd.

De plaatselijke katholieke kerk is vermaard om zijn prachtige fresco's, en de vele kleine winkeltjes maken Mezökövesd een ideale plaats om te shoppen. De Hongaarse keuken is hier goed vertegenwoordigd met tal van restaurants maar ook de liefhebbers van een pizza komen hier aan hun trekken.

mgmuzeum

Verder maken wij u nog even attent nop het Matyo-museum dat een rijke collectie herbergt van het lokale prachtige schilder- en borduurwerk.

Het 'Mezögazdasági Gépmúzeum' is uniek in zijn soort en door heel Europa bekend om zijn agrarische verzameling. De verzameling omvat meer dan 150 stuks tractoren, stoommachines, locomobielen, en motoren.

gepmuz001  gepmuz002
pict01

In de omgeving van Mezökövesd of op het Tiszameer kunt u naar hartelust en goed vissen, maar wie de voorkeur geeft aan het bezoeken van een thermaalbad of liever wandelt in het nabijgelegen Bükk gebergte is ook op de juiste plek. Het zijn slechts een paar van de mogelijkheden die dit aantrekkelijke stadje te bieden heeft.
De centrale ligging aan de M3 snelweg en de goede treinverbindingen met Boedapest maken Mezökövesd en omliggende dorpen tot een gebied waar je steeds met veel plezier terug zult komen.

Mezokovesd omgeving

Vorige ◁ | ▷ Volgende