Last update:  2023-09-14
Authentic Hongaars
Makelaardij en Aannemersbedrijf

Artikelen

Tiszaderzs Klik voor een vergroting

cimer

pict01Het dorp Tiszaderzs ligt op ongeveer drie kilometer afstand van de rivier de Tisza. Het is in het bijzonder interessant voor liefhebbers van de hengelsport omdat het door een klein verhard landweggetje verbonden is met een prachtig gedeelte van het Tisza-meer c.q. de rivier. In het haventje kunt u uw eigen boot aanmeren dan wel een bootje huren. In het dorp staat een kerk daterend van rond 1700 en verder is de 'Borbély-Kúria' een echte bezienswaardigheid. Het betreft hier een prachtig Hongaars landgoed dat momenteel weer helemaal gerenoveerd wordt. Het oudste monument in Tiszaderzs is de Maria-tempel die uit het jaar 1200 stamt.

Het dorp beslaat 2719 hectare en telt 635 woningen met 1308 inwoners. Het is gelegen aan de doorgaande weg van Abádszalók naar Tiszafüred en vormt een zelfstandige gemeente.

Ook Tiszaderzs heeft een kleuterschool, een basisschool, kerken en verschillende winkeltjes en barretjes. Het dorp is al enige buitenlanders rijk waaronder zelfs een Belgisch echtpaar dat het 'Tiszalodge Guesthouse' runt. Ook in de winter zijn deze mensen van plan interesante thema-avonden te organiseren. In de Tiszalodge' kunt u uiteraard ook altijd s'zomers terecht en wekelijks staat er een 'Hongaarse avond' met volksdansers op het programma. Daarbij wordt onder andere goulashsoep gegeten die op authentieke wijze in de zogeheten Hongaarse 'Heksenketel' bereid wordt.

Voor de eventuele sportliefhebber is er in Tiszasderzs een prachtige nieuw gebouwde sporthal waar u al uw energie kwijt kunt.


pict10  pict13

Tiszaderzs omgeving

Vorige ◁ | ▷ Volgende