Last update:  2023-09-14
Authentic Hongaars
Makelaardij en Aannemersbedrijf

Artikelen

Tiszaörs Klik voor een vergroting


cimer

pict01Als we de historici moeten geloven bestond Tiszaörs al in de 13 e eeuw. Het dorp viel bestuurlijk onder de bisschop van Eger. De inwoners, oftewel de "Őrsen", leefden destijds en nu nog steeds van de landbouw. In de twintigste eeuw veranderde dat.
Men ontdekte dat het dop op een tharmale bron gebouwd was en in de jaren dertig werd water naar boven gehaald van 54 graden. Spoedig werd het thermale bad gebouwd dat nu nog steeds net buiten het dorp ligt. Een groot complex is het nooit geworden en Tiszaörs zelf behield zijn 'dorps-touristische' uitstraling. Heel opvallend is de kleine kerk op de heuvel die tegenwoordig het Kapolna Museum huisvest en in fraaie barokstijl uitgevoerd werd. U kunt dit fraaie bouiwwerkje dagelijks bezoeken.

Een paar kilometer van Tiszaörs ligt Tiszaigar waar men een heerlijke wandeling kan maken door het beroemde "Arboretum" [ meer daarover op de pagina gewijd aan Tiszaigar] Tiszaörs heeft 1459 inwoners en aan de hoofdstraat zijn allerlei barretjes en winkeltjes te vinden.


pict10pict02Tiszaors omgeving

Vorige ◁ | ▷ Volgende